Uzaktan Öğretim

1-      UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİ

Senkron ve Asenkron Uygulamalar:

Covid-19 Pandemisi nedeniyle yükseköğretim kurumlarında 16/03/2020 tarihinden itibaren eğitime üç hafta ara verilmesinin ardından gerekli çalışmalara derhal başlanmış ve derslerin uzaktan eğitim yöntemi ile verilmesinin yolları masaya yatırılmıştır. Mevcut kullanılmakta olan çeşitli uygulama ve yöntemler araştırılmış, ancak en uygun olanın, üniversitemiz alt yapısını kullanarak, üniversitemize özgü bir uygulamanın kullanılmasına karar kılınmıştır. Rektörümüzün yönlendirmesi, rektör yardımcılarının koordinasyonunda, üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığının, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının işbirliği ile “e-ders platformu” adı altında bir uygulama hazırlanmıştır.

 Resim

(e-ders platformu giriş ekranı)

 Resim

(e-ders platformu)

Bu uygulama ile üniversitemiz öğretim elemanları doküman (word ve pdf), sunum (powerpoint) ve medya (mp3, mp4 ve m4a) formatlarındaki içeriklerini öğrencileri ile paylaşabilmektedir.

 

2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde kayıt yenileyerek ders seçimi yapan yaklaşık 32.500 öğrenci ve 1.100 akademik personel, 8.000 ders şubesi altında sisteme tanımlanarak, 23/03/2020 tarihinde derslerin teorik içeriklerinin uzaktan eğitim yöntemi ile asenkron olarak verilmesine başlanmıştır. Bu süreçte, derslerin içerikleri, 50.000 yazılı materyal, 10.000 sunum ve 15.000 medya dosyası olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş, 600.000 ‘ler seviyesinde ise bu içeriklere öğrencilerimiz tarafından erişim sağlanmış durumdadır.

 

E-Ders platformuna öğrenciler ile öğretim elemanları arasında ya da öğrencilerin kendi aralarında iletişim sağlayabilecekleri bir Soru-Cevap Modülü eklenmiştir.

 

Derslerde etkileşimi arttırmak, öğrencilerin derse aktif katılımını sağlamak amacıyla, platformda bir Ödev Modülü hizmete alınmıştır. Bu modül ile akademik personelin öğrencilerine ödev vermesi, öğrencilerin hazırladıkları ödevleri sunabilmesi ve geri dönüşlerin sağlıklı takip edilebilmesi sağlanmaktadır.

 

Öğretim elamanlarının, haftalık olarak yükledikleri her ders içeriği için raporlama yapabilecekleri ve içeriklere erişen öğrencileri tespit edilebileceği bir Devam Durumu Raporlama Modülü de etkin olarak kullanılmaktadır.

 

Üniversitemiz yetkili kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda, ara sınavların ödev olarak değerlendirilmesi durumunda; ödevlerin verilip alınabileceği, değerlendirilip sonuçlarının ilan edilebileceği bir Sınav Modülü de kullanıma hazırdır.

 

Bu süreçte ayrıca, üniversitemiz Akademik Öğrenme Yönetim Sistemi de senkron uygulamalarda kullanılmak amacıyla birimlerin hizmetine sunulmuştur. 

  Resim

                                                     (https://lms.trakya.edu.tr)

 

9 Nisan 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca, üniversitemizde okutulmakta olan uygulama içeren derslerin de digital imkânlarla uzaktan öğretim yöntemi ile verilebileceği değerlendirilmiş ve toplam 860 adet uygulama içeren dersin, uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmesine üniversitemiz senatosunca karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda, uygun görülen derslerin uygulamaları da sisteme gecikmeksizin eklenmiş ve digital yöntemlerle yürütülmeye başlanmıştır.

Bunların yanı sıra Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hemşirelik gibi sağlık alanı programlarında öğrenim gören öğrencilerimizin uygulama eğitimleri, Yükseköğretim Kurulunun önerileri doğrultusunda, fakülte yetkili kurullarının da görüşü alınarak dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla, simülasyon eğitimi, proje, vaka analizi gibi yöntemlerle desteklenmektedir.

 

Sınav Uygulamaları

18 Nisan 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; Sınavlar ve öğrenci başarısının değerlendirilmesine ilişkin hususlar, ilgili programın öğrenme kazanımları ve sonraki süreçlerde yaşanabilecek ihtilaflar ve denetlemeler de göz önünde bulundurularak yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarınca belirlenen "hukuki açıdan şeffaf, açıklanabilir ve denetlenebilir ilkeler" doğrultusunda yürütülecektir.” şeklinde alınan karar doğrultusunda, 2019-2020 Bahar Döneminde, ön lisans ve lisans programlarında ara sınavların proje, ödev, sunum, makale vb. ölçme değerlendirme yöntemlerinden biri uygulanarak yapılmasına,

 

Söz konusu yöntemlerden hangisinin uygulanacağına dersi veren öğretim elemanın teklifi ve ilgili Yönetim Kurulunun Kararı ile onaylanmasına ve birimin web sitesinde ilan edilmesine,

 

Öğrencilerin hazırladıkları dokümanları eders.trakya.edu.tr adresinden uzaktan öğretim sistemine yükleyerek teslim edebilmelerine ve konuya ilişkin kılavuzun hazırlanarak web sitesinde ilan edilmesine,

 

Bu derslerde; proje, ödev, sunum, makale vb. yöntemlerin başarı notuna etkisi %20 olacak şekilde uygulanmasına,

 

Yarıyıl/yıl sonu sınavların prensip olarak yüz yüze yapılmasının ve bu sınavlara ilişkin sınav tarihlerinin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin kararları ve söz konusu salgının durumuna göre ilerleyen bir zamanda belirlenmesine,

 

Lisansüstü programlarda yarıyıl içi, final ve bütünleme gibi sınav ve uygulamalarda hangi yöntemin uygulanacağına Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 11. Maddesi uyarınca ilgili Enstitü Yönetim Kurullarınca Karar verilerek öğrencilere web sitelerinde ilan etmelerine,

karar verilmiştir.  

 

Ayrıca üniversitemiz lisansüstü programlardaki yeterlik sınavları, tez izleme komitelerinin toplantıları ve tez savunmalarının, "sınav sürecinin kayıt altına alınarak hukuki açıdan denetlenebilir olma" koşulunun da sağlanması kaydıyla üniversitemiz uzaktan eğitim alt yapısından yararlanılarak (lms.trakya.edu.tr adresinden) dijital ortamda yapılabilmesine ya da ilgili tez danışmanının önerisi üzerine, olağanüstü bu sürecin sona erdiğinde yüz yüze yapılmak üzere bu toplantı ve sınavların ertelenebilmesine karar verilmiştir.

 

Öğretim elemanlarına verilen online eğitimler

 

Üniversitemiz öğretim elemanlarına E-Ders Platformunun kullanımı ile ilgili gerekli eğitimler verilmiştir. Bunların yanı sıra öğretim elemanlarınca talep edilen konularda gerek çevrimiçi gerekse salgına yönelik kurallar korunmak şartıyla yüz yüze eğitimler de verilmiştir. Ayrıca E-Ders Platformunun kullanımı, platform için içerik oluşturma ve haftalık medya ortamlarında ders anlatımı ile ilgili eğitim kılavuzları ve tanıtım videoları oluşturulmuş, öğretim elemanları ile paylaşılmıştır.

 

Öğrencilere yönelik bilgilendirme ve destek çalışmaları

 

Bu zorlu süreçte öğrencilerin bilgilendirilmelerine yönelik çeşitli uygulamalar kullanılmaktadır. Üniversitemiz ana sayfası ve tüm birimlerin resmi web sayfaları, bu tür bilgilendirmeler için yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca anlık duyuruların iletilmesi için bir diğer yöntem olarak da kısa mesaj (SMS) ve e-posta gönderimi uygulamalarına sıklıkla başvurulmaktadır.

 

Öğrencilerin her türlü talepleri için de, öğrencilerin kurumsal şahsi e-posta adreslerini kullanabilecekleri yönünde kararlar alınmış ve birimlerimize bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

Ayrıca pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren üniversitemiz bünyesinde Korona Virüs Bilgilendirme Komisyonu oluşturulmuş ve bu komisyon tarafından alınan kararlar ve uygulamalar komisyonun web sayfasında duyurulmuştur.  (https://kovkom.trakya.edu.tr )

 

E-Ders Platformunun öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın hizmetine sunulduğu andan itibaren, çeşitli yöntemlerle gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve platformun kullanımı ile ilgili başvuru kılavuzları hazırlanarak her türlü mecrada paylaşılmıştır.

 

E-Ders Platformunun tüm öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı eksiksiz kapsayabilmesi, kullanımı sürecinde çıkması muhtemel sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması ve kullanım oranının en üst seviyede tutulabilmesi için bir destek birimi oluşturulmuş, bu destek birimine bir e-posta hesabı (eders@trakya.edu.tr) tahsis edilerek kullanıcıların sistem yöneticilerine kesintisiz ve kolay  erişimi sağlanmıştır. Oluşturulan destek birimi sorunlara anlık müdahale amacıyla 7/24 esasına göre hizmet sunmaktadır.

 

Online Eğitimler

Üniversitemizin COVID-19 küresel salgını sürecindeki faaliyetleri kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğretim elemanlarına destek olmak amacıyla veritabanı ve elektronik dergi sağlayıcı firmalar tarafından gerçekleştirilen aşağıdaki webinar ve online eğitimler ve veritabanı denemeleri Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı web sayfasında erişime açılmıştır.

  • LWW Health Library (Lippincott Sağlık Kütüphanesi)

Webinar esnasında Medical Education – Temel Tıp Eğitimi paketi örnek olarak kullanılarak ders kitapları haricinde, sunulan videolar, sınav modülleri, vaka analizleri gibi içerik tiplerine erişim anlatılmıştır.

  • GIDEON Küresel Salgın Hastalıklar ve Epidemiyoloji Ağı

Bu webinar ile GIDEON’a erişim, arayüz özellikleri, ayırıcı tanı aracı kullanımı, hastalık karşılaştırma, en son salgın hastalıklara ilişkin bölümler, ülkelere özel hastalık bilgileri gibi özellikler anlatılmıştır.

  • Covid-19 salgını nedeniyle akademik çalışmalarını uzaktan sürdüren kullanıcılarımızın Turnitin ve iThenticate intihal tespit programlarının kullanımlarına ilişkin ihtiyaç devam etmektedir. Bu bağlamda Turnitin eğitimlerinin, Akademik Dürüstlük başlığı altında eğitim verilmiştir.
  • Proquest Central

Literatür taraması yapma (COVID19 ile ilgili aramalar yapma), aramaları detaylandırma, aramalarla ile ilgili uyarılar oluşturarak güncel içeriklere daha hızlı erişebilme ve ProQuest Central veritabanı içerisindeki önemli dergilere erişim konusunda eğitim verilmiştir.

  • Yazar eğitimleri

Karger Yayınevi tarafından bu zorlu süreçte yazarlara destek olmak amacıyla “bir makale nasıl yazılır ve makale nasıl yayımlatılır” ile ilgili süreçler hakkında online eğitim verilmiştir.

  • Koronavirüs Pandemisinin İslami Finans Endüstrisi Üzerindeki Etkisi

COVID-19, yaşamın birçok alanında önemli bir bozulmaya neden olmuştur ve bunun küresel ekonomi ve finansal piyasalar üzerindeki etkisi de bilindiği üzere oldukça büyüktür. Körfez Arap Ülkeleri ve Güneydoğu Asya'daki farklı İslami bankaların CEO'larından oluşan bir saatlik oturumda; dünyanın dört bir yanından önde gelen İslami finans yöneticileri tarafından koronavirüs pandemisinin genel olarak küresel ekonomi ve özellikle İslami finans endüstrisi üzerindeki etkisi tartışılmıştır.

     

Deneme erişimine Açılan Veritabanları:

  • Ebscohost - EconLit with Full Text
  • Ebscohost - Historical Abstracts with Full Text
  • Ebscohost - Humanities Source Ultimate
  • De Gruyter

De Gruyter yayınevi Covid-19 salgınından etkilenen akademisyen ve öğrencilere destek olmak amacıyla 1650 ile 2016 yılları arası basılmış olan 75,000 e-kitaba ücretsiz erişim fırsatı sunmaktadır.

  • ProQuest Research Companion

ProQuest’in bilgi okuryazarlığı ürünü Research Companion, bilgi okuryazarlığı becerilerini geliştirmek ve bilimsel araştırma süreci boyunca kullanıcıları doğru noktaya yönlendirmek için tasarlanmış 100'den fazla video serisi ve değerlendirme araçlarını içermektedir.

  • dMags

350 derginin 8000'i aşkın sayısına web erişim imkanı sağlamaktadır.

  • LexisNexis

LexisNexis yayınevinin sağladığı Nexis Newsdesk, tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen COVID-19 salgınının medyaya, haber mecrasına ve günlük hayata olan yansımasının takip edilebilmesine olanak sağlayan COVID-19 News Tracker isimli platformu bilim insanları / araştırmacı ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.

  • Gale Health and Wellness – Coronavirus

Güvenilir otoriteler tarafından özenle derlenen sağlık dergileri ile Gale Health and Wellness – CoronaVirüs, binlerce tam metin süreli yayına, referans çalışmalarına ve multimedya kaynaklarına erişim sunar. Her seviyedeki araştırmacılar için ideal olan bu kapsamlı koleksiyon, mevcut hastalık ve bozukluk bilgisinden alternatif tıp uygulamalarına kadar sağlıkla ilgili tüm konularda yetkili bilgiler sunmaktadır.

  • Gale In Context: Global Issues – Pandemic Preparedness

Yüzbinlerce konu başlığı için birincil ve ikincil kaynakların bir arada olduğu, öğrenmeye yönelik bir veritabanıdır.

  • Gale In Context:

Global Issues küresel farkındalığı destekler ve öğrencilerin modern dünyanın en önemli meselelerini eleştirel olarak analiz etmelerini ve anlamalarını sağlayan küresel bir bakış açısı sunar.

  • Gale In Context: Science – Viruses

Günümüzün en önemli yüzlerce bilim konusu hakkında bağlamsal bilgi sağlar ve sanal bilim öğretimini destekler.

  • Gale eBooks: Coronavirus & Global Pandemics Collection

Araştırmacıların küresel virüsleri, salgın hastalıkları, ve birçok sağlık konusunu daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

  • IOP Publishing

Coronavirus (COVID-19) acil durumuyla başa çıkmak için çalışan araştırmacılara, tıp uzmanlarına, politika yapıcılara ve diğerlerine yardımcı olmak için yayınlanmış ve yayınlanacak makalelere erişim sağlamaktadır.

  • JOVE Science Education

JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.184) sahip olan tek video veri tabanıdır. An itibariyle, JoVE içerisinde 10.000’den fazla video makale mevcut olup her ay 150 yeni video eklenmektedir. Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNAS ve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir.

  • Turcademy

Türkiye akademik yayıncılık alanında öncü olan Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Dora Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık, Müzik Eğitim Yayınları, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi, Seçkin Kitabevi’ne ait yaklaşık 6.000 Türkçe kitap elektronik ortamda erişime sunulmaktadır.

  • Harvard Business Review Collection

Bu koleksiyon, Harvard Business Review Press tarafından yayımlanan e-kitaplarının tamamını içermektedir ve 400'den fazla monograf, yeni yayımlanmış e-kitaplar, çalışmalar ve HBR Classics serisinde bulunan 150'den fazla makale derlemesini içeren 600'den fazla e-kitaba erişim sunmaktadır.

  • Cambridge Textbooks

Cambridge University Press tarafından sağlanan Cambridge Textbooks 700’den fazla ders kitabı ile deneme erişimine açılmıştır. Ayrıca Cambridge University Press tarafından sağlanan Cambridge Elements, Cambridge Histories, Cambridge Companions içerikleri de erişime açılmıştır.

  • İdeal Online Süreli Yayın Veritabanı

COVID-19 salgını sebebiyle uzaktan çalışan araştırmacılara ve öğrencilere yardımcı olmak adına, İdealonline Süreli Yayın Veri Tabanı 800+ dergi, 13.000+ arşiv sayısı ve 105.000+ tam metin makale ile akademik personel ve öğrencilerin erişimine açılmıştır.

  • Brill Online Journal Collection

Tüm Dünya'yı etkileyen COVID-19 salgını ve koronavirüsler ile ilgili yapılan/yapılacak araştırmaları desteklemek amacıyla halk sağlığı, uzaktan eğitim, kriz araştırması gibi konularda kitaplar ve makaleler erişime açılmıştır.

  • Accucoms

Accucoms tarafından COVID-19  ile ilgili akademik makale ve kitap bölümlerin erişime açılmıştır.

  • Legal Online

Legal Online Veri tabanı, Koronovirüs sebebiyle eğitime destek olmak amacıyla sınırsız erişim sağlamaktadır. Legal Online Veri Tabanı “Online Kütüphane” ve “Legalbank” adı ile iki yapıdan oluşmaktadır.

  • Öğrencilere yönelik bilgilendirme ve destek çalışmaları

Online Eğitimler:

Üniversitemizin COVID-19 küresel salgını sürecindeki faaliyetleri kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğretim elemanlarına destek olmak amacıyla veritabanı ve elektronik dergi sağlayıcı firmalar tarafından gerçekleştirilen aşağıdaki webinar ve online eğitimler ve veritabanı denemeleri Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı web sayfasında erişime açılmıştır.

  • LWW Health Library (Lippincott Sağlık Kütüphanesi)

Webinar esnasında Medical Education – Temel Tıp Eğitimi paketi örnek olarak kullanılarak ders kitapları haricinde, sunulan videolar, sınav modülleri, vaka analizleri gibi içerik tiplerine erişim anlatılmıştır.

  • GIDEON Küresel Salgın Hastalıklar ve Epidemiyoloji Ağı

Bu webinar ile GIDEON’a erişim, arayüz özellikleri, ayırıcı tanı aracı kullanımı, hastalık karşılaştırma, en son salgın hastalıklara ilişkin bölümler, ülkelere özel hastalık bilgileri gibi özellikler anlatılmıştır.

  • Covid-19 salgını nedeniyle akademik çalışmalarını uzaktan sürdüren kullanıcılarımızın Turnitin ve iThenticate intihal tespit programlarının kullanımlarına ilişkin ihtiyaç devam etmektedir. Bu bağlamda Turnitin eğitimlerinin, Akademik Dürüstlük başlığı altında eğitim verilmiştir.
  • Proquest Central

Literatür taraması yapma (COVID19 ile ilgili aramalar yapma), aramaları detaylandırma, aramalarla ile ilgili uyarılar oluşturarak güncel içeriklere daha hızlı erişebilme ve ProQuest Central veritabanı içerisindeki önemli dergilere erişim konusunda eğitim verilmiştir.

  • Yazar eğitimleri

Karger Yayınevi tarafından bu zorlu süreçte yazarlara destek olmak amacıyla “bir makale nasıl yazılır ve makale nasıl yayımlatılır” ile ilgili süreçler hakkında online eğitim verilmiştir.

  • Koronavirüs Pandemisinin İslami Finans Endüstrisi Üzerindeki Etkisi

COVID-19, yaşamın birçok alanında önemli bir bozulmaya neden olmuştur ve bunun küresel ekonomi ve finansal piyasalar üzerindeki etkisi de bilindiği üzere oldukça büyüktür. Körfez Arap Ülkeleri ve Güneydoğu Asya'daki farklı İslami bankaların CEO'larından oluşan bir saatlik oturumda; dünyanın dört bir yanından önde gelen İslami finans yöneticileri tarafından koronavirüs pandemisinin genel olarak küresel ekonomi ve özellikle İslami finans endüstrisi üzerindeki etkisi tartışılmıştır.

     

Deneme erişimine Açılan Veritabanları:

  • Ebscohost - EconLit with Full Text
  • Ebscohost - Historical Abstracts with Full Text
  • Ebscohost - Humanities Source Ultimate
  • De Gruyter

De Gruyter yayınevi Covid-19 salgınından etkilenen akademisyen ve öğrencilere destek olmak amacıyla 1650 ile 2016 yılları arası basılmış olan 75,000 e-kitaba ücretsiz erişim fırsatı sunmaktadır.

  • ProQuest Research Companion

ProQuest’in bilgi okuryazarlığı ürünü Research Companion, bilgi okuryazarlığı becerilerini geliştirmek ve bilimsel araştırma süreci boyunca kullanıcıları doğru noktaya yönlendirmek için tasarlanmış 100'den fazla video serisi ve değerlendirme araçlarını içermektedir.

  • dMags

350 derginin 8000'i aşkın sayısına web erişim imkanı sağlamaktadır.

  • LexisNexis

LexisNexis yayınevinin sağladığı Nexis Newsdesk, tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen COVID-19 salgınının medyaya, haber mecrasına ve günlük hayata olan yansımasının takip edilebilmesine olanak sağlayan COVID-19 News Tracker isimli platformu bilim insanları / araştırmacı ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.

  • Gale Health and Wellness – Coronavirus

Güvenilir otoriteler tarafından özenle derlenen sağlık dergileri ile Gale Health and Wellness – CoronaVirüs, binlerce tam metin süreli yayına, referans çalışmalarına ve multimedya kaynaklarına erişim sunar. Her seviyedeki araştırmacılar için ideal olan bu kapsamlı koleksiyon, mevcut hastalık ve bozukluk bilgisinden alternatif tıp uygulamalarına kadar sağlıkla ilgili tüm konularda yetkili bilgiler sunmaktadır.

  • Gale In Context: Global Issues – Pandemic Preparedness

Yüzbinlerce konu başlığı için birincil ve ikincil kaynakların bir arada olduğu, öğrenmeye yönelik bir veritabanıdır.

  • Gale In Context:

Global Issues küresel farkındalığı destekler ve öğrencilerin modern dünyanın en önemli meselelerini eleştirel olarak analiz etmelerini ve anlamalarını sağlayan küresel bir bakış açısı sunar.

  • Gale In Context: Science – Viruses

Günümüzün en önemli yüzlerce bilim konusu hakkında bağlamsal bilgi sağlar ve sanal bilim öğretimini destekler.

  • Gale eBooks: Coronavirus & Global Pandemics Collection

Araştırmacıların küresel virüsleri, salgın hastalıkları, ve birçok sağlık konusunu daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

  • IOP Publishing

Coronavirus (COVID-19) acil durumuyla başa çıkmak için çalışan araştırmacılara, tıp uzmanlarına, politika yapıcılara ve diğerlerine yardımcı olmak için yayınlanmış ve yayınlanacak makalelere erişim sağlamaktadır.

  • JOVE Science Education

JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.184) sahip olan tek video veri tabanıdır. An itibariyle, JoVE içerisinde 10.000’den fazla video makale mevcut olup her ay 150 yeni video eklenmektedir. Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNAS ve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir.

  • Turcademy

Türkiye akademik yayıncılık alanında öncü olan Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Dora Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık, Müzik Eğitim Yayınları, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi, Seçkin Kitabevi’ne ait yaklaşık 6.000 Türkçe kitap elektronik ortamda erişime sunulmaktadır.

  • Harvard Business Review Collection

Bu koleksiyon, Harvard Business Review Press tarafından yayımlanan e-kitaplarının tamamını içermektedir ve 400'den fazla monograf, yeni yayımlanmış e-kitaplar, çalışmalar ve HBR Classics serisinde bulunan 150'den fazla makale derlemesini içeren 600'den fazla e-kitaba erişim sunmaktadır.

  • Cambridge Textbooks

Cambridge University Press tarafından sağlanan Cambridge Textbooks 700’den fazla ders kitabı ile deneme erişimine açılmıştır. Ayrıca Cambridge University Press tarafından sağlanan Cambridge Elements, Cambridge Histories, Cambridge Companions içerikleri de erişime açılmıştır.

  • İdeal Online Süreli Yayın Veritabanı

COVID-19 salgını sebebiyle uzaktan çalışan araştırmacılara ve öğrencilere yardımcı olmak adına, İdealonline Süreli Yayın Veri Tabanı 800+ dergi, 13.000+ arşiv sayısı ve 105.000+ tam metin makale ile akademik personel ve öğrencilerin erişimine açılmıştır.

  • Brill Online Journal Collection

Tüm Dünya'yı etkileyen COVID-19 salgını ve koronavirüsler ile ilgili yapılan/yapılacak araştırmaları desteklemek amacıyla halk sağlığı, uzaktan eğitim, kriz araştırması gibi konularda kitaplar ve makaleler erişime açılmıştır.

  • Accucoms

Accucoms tarafından COVID-19  ile ilgili akademik makale ve kitap bölümlerin erişime açılmıştır.

  • Legal Online

Legal Online Veri tabanı, Koronovirüs sebebiyle eğitime destek olmak amacıyla sınırsız erişim sağlamaktadır. Legal Online Veri Tabanı “Online Kütüphane” ve “Legalbank” adı ile iki yapıdan oluşmaktadır.

HABER ve DUYURULAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN ARA SINAVLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-rektorlugu-nden-ara-sinavlar-ile-ilgili-aciklama-

30 Nisan

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI’NDA UYGULAMALI EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-devlet-konservatuvari-nda-uygulamali-egitimler-devam-ediyor

16 Nisan

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, LİSANSÜSTÜ SINAVLARINI ELEKTRONİK ORTAMA TAŞIYOR

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi--lisansustu-sinavlarini-elektronik-ortama-tasiyor

14 Nisan

 

KÜTÜPHANEMİZE UZAKTAN ERİŞİM

 

https://www.trakya.edu.tr/news/kutuphanemize-uzaktan-erisim

13 Nisan

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİME, DERS İÇERİKLERİNİ ZENGİNLEŞTİREREK DEVAM EDİYOR…

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-uzaktan-egitime--ders-iceriklerini-zenginlestirerek-devam-ediyor

10 Nisan

 

ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİMİZ DİJİTAL ORTAMDA DEVAM EDİYOR

 

https://www.trakya.edu.tr/news/ogrenci-etkinliklerimiz-dijital-ortamda-devam-ediyor

4 Nisan

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDEN EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİ HAKKINDA DUYURU

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-nden-egitim-ogretim-surecleri-hakkinda-duyuru

3 Nisan

 

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT DONDURMA İŞLEMLERİ HAKKINDA

https://www.trakya.edu.tr/news/2019-2020-egitim-ogretim-yili-bahar-yariyili-kayit-dondurma-islemleri-hakkinda

1 Nisan

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI…

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-nde-uzaktan-egitim-basladi

25 Mart

E-DERS UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU ÖĞRENCİ KULLANIM REHBERİ

 

https://www.trakya.edu.tr/news/e-ders-uzaktan-egitim-platformu-ogrenci-kullanim-rehberi

21 Mart

E-DERS UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU ÖĞRETİM ELEMANI KULLANIM REHBERİ

 

https://www.trakya.edu.tr/news/e-ders-uzaktan-egitim-platformu-ogretim-elemani-kullanim-rehberi

20 Mart

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-uzaktan-egitim-calismalari-hakkinda

19 Mart

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARI, ÖĞRENCİLERİ ve KAMUOYUNUN BİLGİSİNE…

 

https://www.trakya.edu.tr/news/trakya-universitesi-calisanlari--ogrencileri-ve-kamuoyunun-bilgisine

16 Mart

 

 

Bu içerik 30.04.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 595 kez okundu.